Wie ben ik?

Janneke-HoogeveenEven kort iets over uw therapeut. Ik ben drs. Janneke Hoogeveen, geboren in Groningen in 1975.
Mensen zijn zo verschillend. Ik ben altijd geboeid geweest door de mens en waarom mensen zijn zoals ze zijn. Deze nieuwsgierigheid heeft mij altijd geholpen in het doorgronden van de klachten van mijn cli├źnten en in het bedrijven van psychodiagnostiek.

In Groningen heb ik klinische psychologie en neuropsychologie gestudeerd. Vervolgens heb ik in 2002 de post-doctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog afgerond.

Al jaren werk ik met veel plezier binnen de GGZ met zowel volwassenen als ouderen met uiteenlopende klachten. Tot mijn werkzaamheden behoren het verrichten van (neuro-)psychologisch onderzoek en individuele therapie├źn. Hierbij maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie, gedragstherapie, interpersoonlijke psychotherapie en Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR; verwerking nare ervaringen).
In 2014 heb ik mijn eigen praktijk opgericht.
Ik ben gehuwd en heb twee kinderen.

In mijn behandelingen geloof ik in het zelfherstellend vermogen van mensen, in veerkracht, in eigen regie, welke behandelmethode we ook gebruiken. Hierin is de therapeurtische relatie erg belangrijk en probeer ik een zo veilig mogelijke werkrelatie te creeren met wederzijds respect en openheid, aansluitend bij ieders behoefte en persoonlijkheid.